Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Repræsentantskabsmøde 2012
Presset, presse på, pressestrategi?
Skal LFS have en egentlig pressestrategi? Det har væretforeslået og drøftet i hovedbestyrelsen, som kom til denkonklusion at det skal LFS ikke. På repræsentantskabetbliver spørgsmålet taget op igen og fremført af klyngelederMaria Rømer. Hendes intention med en pressestrategier at det skal skabe flere gode historier om det pædagogiske arbejde.
”Men ikke kun gode historier, også historier om hvadvi kunne gøre, hvis vi havde flere ressourcer. Vi skal brugepressen strategisk for at sætte dagsordenen i det politiskeniveau.”
Medlem af almenbestyrelsen og hovedbestyrelsenKirsten Løth taler derimod imod en pressestrategi, da hunvurderer det vil modarbejde et kritisk syn på sig selv oghinanden.
”Og det handler ikke om at være negativ, men om atspørge: hvorfor må børnene ikke det og det. Det er sværtsom leder at sige til medarbejdere og det er også sværtmellem kolleger at sige: hvorfor gør du sådan, og hvorformå børnene ikke det og det.”
En pressestrategi bliver ikke en del af det fremtidigearbejde, men formand Britt Petersen giver tilkende at ”dehavde hørt hvad der var blevet sagt” og forsikrer at der vil
blive arbejdet med synlighed.
EU og finanspagten
Et medlem af LFS’ Freds- og solidaritetsudvalg, Dorte Ørsted Petersen, er bekymret over den udvikling der er i EU – hvor løn underbydes og arbejdsmiljø tilsidesættes. Fagbevægelsen splitres og ødelægges, og fattigdommen breder sig.
”Vi tror ikke det kan ske her…” Hun opfordrer til at man arbejder for at få finanspagten til afstemning.