Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Klynk
Klynker de offentligt ansatte? Og er deres klynkementalitet blåstemplet af fagforeningerne?
Tilsyneladende ja ifølge Lars Aslan Rasmussen, medlem af Borgerrepræ-sentationen for Socialdemokraterne, som kom med den anklage i Politiken her i forsommeren. Hans udtalelse kom på baggrund af klager over et elendigt arbejdsmiljø som følge af årelange nedskæringer.
Hvad fanden er meningen med sådan en generalisering og nedgørelse? Er det klynkeri, når medarbejdere, som har fingrene nede i det konkrete arbejde i kommunen, og som mærker nedskæringerne på deres egen krop, helt bogstaveligt, råber vagt i gevær? Er det ikke snarere en pligt at gøre opmærksom på, hvorfor medarbejderne i kommunen bliver nedslidte og stressede, og hvorfor antallet af sygedage stiger?
Lars Aslan Rasmussens udtalelse har i hvert fald fået medarbejder-repræsentanterne fra fagforeningerne i Børne og Ungdomsforvaltningens hovedsamarbejdsudvalg, HSU, til at reagere.
De, med Thomas Enghausen, formand for Almenområdet i LFS, som pennefører på vegne af medarbejdersiden, har efterfølgende lavet en fælles udtalelse for klart at vise deres undren over at en politiker er ude med påstande om en
udbredt klynkementalitet blandt de offentligt ansatte i kommunen
blåstemplet af fagforeningerne.
De skriver bl.a. "at Lars Aslan Rasmussen i stedet bør rette kritikken det rette sted hen. Mange offentligt ansatte risikerer at blive syge, stressede og nedslidte i forbindelse med deres arbejde. Flere sygedage og flere nedslidte medarbejdere er et resultat af nedskæringer gennem årtier. Nedskæringer, der er fulgt og også i 2012 følger i hælene på økonomiaftalerne mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, KL."
I stedet for at gøre nar af de ansatte i kommunen, bør politikerne tage ansvaret på sig og sikre at medarbejderne arbejder under forhold, som ikke gør dem syge, og som fremmer trivslen og arbejdsglæden på arbejdspladserne.
Vi er som medarbejderrepræsentanter kollegernes talerør, og vi tager udgangspunkt i vores kollegers arbejdsforhold og vilkår. Vi tager vores kolleger alvorligt, og vi reagerer på de henvendelser, vi får - også når det handler om arbejdsmiljøet", skriver medarbejderrepræsentanterne i deres skrivelse,
hvor de opfordrer kommunen og politikerne i Borgerrepræsentationen
til også at tage deres opgave som arbejdsgivere alvorlig og se på årsagerne til sygefravær og nedslidning af medarbejdere. Det kræver at arbejdsmiljøet prioriteres både politisk og økonomisk, noget som medarbejderrepræsentanter
og fagforeninger naturligvis gerne vil deltage i et samarbejde om, så god trivsel og et sundt arbejdsmiljø bliver reglen snarere end undtagelsen i kommunen.
EL