Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Ny struktur på psykiatri
Socialpsykiatrien i København har fået ny struktur. Den nye struktur består af fem socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune – i en geografisk distriktsopdeling som følger bydelsopdelingen, og som svarer til Socialcenter Københavns fem voksenenheders distrikter.
Den nye struktur og organisering af socialpsykiatrien med den nye geografiske inddeling af byen i de fem socialpsykiatriske centre sker samtidig med, at forvaltningen har arbejdet med en ny strategi for tilbuddene om samvær og aktiviteter for psykisk syge.
At man vælger en ny struktur netop nu, skyldes at der gennem de senere år er etableret en række nye mindre bosteder i København. Det er sket som led i en modernisering og udbygning af botilbuddene for psykisk syge.
Disse centre er spredt ud over byen, og det betyder at der ikke længere er nogen geografisk sammenhæng mellem dem og de tre centre som de socialpsykiatriske bosteder indtil nu har været organiseret i, nemlig Sundbygård, Sct. Annæ og Thorupgården. Skævheden og den manglende sammenhæng ville desuden blive forstærket af at bocentret Hedelund skal flyttes ind til København.
Uanset så ser forvaltningen det som en fordel at samværsog aktivitetstilbuddene forankres i København. Og ved fastlæggelsen af den nye centerstruktur blev der lagt vægt på samarbejdet med Socialcenter København og de tilhørende voksenenheder.
De socialpsykiatriske centre danner hver især den organisatoriske ramme om bocentre, bosteder og til om aktiviteter og samvær for de borgere med psykisk sygdom, som bor i centrets distrikt. Men der ligger også en vision bag den nye struktur, nemlig at borgerne kommer til at opleve en fleksibel og sammenhængende indsats, der matcher deres behov for støtte.
Fordelene som forvaltningen ser dem, er bl.a. at bocentrenes aktivitetstilbud og værestedernes tilbud kan supplere hinanden. Det er bl.a. fordele som bedre sammenhæng i indsatsen for den enkelte borger, fordi tilbuddene, når de er organiseret i centerstrukturen, hver især får mulighed for at yde en hurtig og koordineret indsats. Det vil betyde at begge tilbud kan åbnes op og bruges af andre borgere med psykisk sygdom i distriktet. Desuden kan der skabes stærke faglige fællesskaber, når man samler medarbejdere med socialpsykiatrisk viden og kompetencer fra både værestedsområdet og fra boområdet i samme organisation. Det giver nye muligheder for sparring og læring og for at styrke fagligheden.
Omstruktureringen kræves foretaget – naturligvis kunne man næsten sige – inden for de eksisterende budgetter. EL