Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
På stående fod
Væggen
Blev taget i brug første gang lørdag den 24. april på Kongens Nytorv. Det var overborgmester Frank Jensen og Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev som fik æren og viste billeder af deres København og fortalte om, hvordan de blev københavnere.
VÆGGEN er en 2 meter høj og 12 meter lang kærligheds- og tillidserklæring til København, som Københavns Museum, som har skabt den, skriver i en pressemeddelelse. Det er en interaktiv skærm, som giver adgang til en database med 10.000 billeder og film fra byens borgere og Københavns Museums samlinger, og som gradvis vil vokse med brugernes egne nye input. På hjemmesiden www.vaeggen.dk kan man uploade sine egne personlige ord, billeder og versioner af København. VÆGGEN er produceret med støtte fra bl.a. Københavns Kommune.
Årets Erna pris
Dansk Pædagogisk Historisk Forening har siden 1989 årligt uddelt en ERNApris til et menneske, som har ydet en særlig indsats i forhold til foreningens mål og arbejde. ERNAprisen er opkaldt efter Erna Juul Hansen (1845-1922), Danmarks første uddannede børnehavepædagog.
Årets ERNApris går til Montesorripædagogikkens utrættelige forkæmper, Dagmar Carstens. Hun var i mange år rektor for Montesorriseminariet i København, og hun har undervist i Montesorripædagogik og brugen af Montesorrimaterialerne i Danmark såvel som i Sverige. Prisen blev uddelt på Dansk Pædagogisk Historisk forenings årsmøde den 19. april. Læs mere på www.paedhist.dk
Gør ikke børn til kriminelle
Det er et farligt skråplan at gøre børn på 14 år kriminelle ved at sænke den kriminelle lavalder. Det mener fritids- og ungdomsklubbernes interesseorganisation, Ungdomsringen, som advarer mod at vedtage forslaget om at nedsætte den kriminelle lavalder. Sæt i stedet ind med at styrke forebyggelsen af ungdomskriminalitet.
Kritikken retter sig mod regeringens forslag om at nedsætte den kriminelle lavalder i Danmark til 14 år, men det strider mod anbefalingerne fra regeringens egen Ungdomskommission, og samtidig strider det også mod al sund fornuft og viden på området. Det vil gøre store børn til kriminelle og sætte dem i fængselslignende sikrede institutioner. Det vil fremme kriminalitet mere end det modvirker den, vurderer alle organisationer og forskere som beskæftiger sig med unge – foruden Danske Regioner, Dommerforeningen og Advokatrådet.
Stigen de udgifter til udsatte børn
En gammel nyhed måske, men udgifterne stiger støt. Det viser en analyse, som Kommunernes Landsforening har lavet af de kommunale regnskabstal. De konkluderer, at udgifter til specialundervisning og udsatte børn er steget eksplosivt fra 2007 til 2009 nærmere betegnet med henholdsvis 18 og 11 procent på de to år. Udgifterne på det tredje af de såkaldt specialiserede sociale områder, de handicappede og udsatte voksne, er også steget – med fem procent – i samme periode.
Til gengæld viser analysen, at der har været et fald i udgifterne – målt pr. borger i den relevante aldersgruppe – på henholdsvis 2 og 1,4 procent på ældreområdet og folkeskolen. Og udgifterne til dagtilbud for de 0-5-årige har været uændrede.
Kickstart København
Hedder et nyt projekt, som et flertal på Københavns Rådhus er blevet enige om. Det handler om en omfattende anlægspakke, som skal sikre gang i økonomien ved at investere i de kommunale kerneopgaver og udviklingen af byen. Baggrunden er den stigende arbejdsløshed, den økonomiske krise og Københavns befolkningstilvækst – det kræver alt sammen investeringer i byen.
Med Kickstart København regner overborgmester Frank Jensen med at skaffe 5.500 ekstra arbejdspladser. Han er meget tilfreds med at der så kan leveres nye daginstitutionspladser og holdbare løsninger til københavnerne. Samtidig skal der investeres i nye cykelstier, grøn mobilitet, bedre byrum, udbygning af Københavns Universitet og Rigshospitalet, der skal kriminalitetsforebygges og skabes bedre forhold for byens ældre.