Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Fra ledernes verden
Beskedne kvinder. Som bekendt har kvinder, inklusiv kvindelige ledere, lavere løn end sammenlignelige mænd. Flere undersøgelser og de flestes egen erfaring tyder på, at kvinder er for beskedne i lønforhandlinger. Nogle i så høj grad at de helt afstår fra at forhandle deres egen løn. Som man kan læse andetsteds, får daginstitutionslederne i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen meget snart mulighed for at forhandle en del af deres Ny løn med deres lokalforvaltning, og i den sammenhæng er det vigtigt at have i erindring, at en forhandling ikke er slut med modparten tilbud. Alle tal viser at tilbageholdenhed om ens egen gode indsats ikke betaler sig.
Styrk medarbejdernes ressourcer. Hvordan tackler du konflikter, stress og samarbejdsproblemer? Kan du tyde medarbejdernes signaler? Deres ønsker og behov? Kommer du styrket ud af konflikterne, og får vendt problemerne til det positive? Et kursus for mellemledere, afdelingsledere og institutionsledere amter og kommuner sætter fokus på hvordan lederne kan styrke det daglige samarbejde og skabe et højt engagement og præstationsniveau hos medarbejderne. Kurset lærer deltagerne at udnytte egne og andres ressourcer optimalt gennem positiv stressstyring, og det styrker evnen til at forudse, analysere og løse samarbejdsproblemer og konflikter. Det giver indsigt i praktiske ledelsesprincipper og motivationsmetoder, der skaber større effektivitet, arbejdsglæde og præstationslyst. I kurset indgår en personlig stresstest, der viser dit eget stressniveau og reaktionsmønster, herunder hvor meget du som leder stresser dig selv og dine omgivelser.
Kompetenceudvikling. Et nyhedsbrev »Fokus på kompetenceudvikling « fra www.personaleweb.dk henvender sig til kommunale ledere og tillidsrepræsentanter, som interesserer sig for udviklingen af arbejdspladser og medarbejdere. Det første nummer af nyhedsbrevet indeholder blandt andet en reportage fra Odense Tandpleje og præsentationen af en model til kompetenceudviklingsarbejdet.
I Odense Tandpleje blev kravet om besparelser startskuddet til et storstilet projekt om kompetenceudvikling i 2003. 3-punktmodellen som præsenteres i nyhedsbrevet bruges til at få ideer til hvad man skal sætte i værk og hvordan man får overblik over arbejdet med kompetenceudvikling: Hvad har vi brug for af ny viden? Hvad skal vi sætte i værk af handlinger? Hvad har vi brug for at have en fælles holdning til? Modellen er suppleret med eksempler.
Aftalen om kompetenceudvikling fra 2002 præsenteres også i nyhedsbrevet. Her er en række spørgsmål og svar med til at give en forståelse.
Du kan selv bidrage med en god historie om kompetenceudvikling fra din kommune i de næste nyhedsbreve. Kontakt OPUS Personaleudvikling A/S, Vestergade 4, 1456 Kbh. K. Eller skriv til opus@opus1.dk