Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Bange, mere bange, angst
Når børn og unge får psykiske problemer
Af Kerstin Hellström, Åsa Hanell og Lisa Liberman
Hvorfor får børn og unge i vort samfund oftere og oftere psykiske problemer? Er det på grund af familien, på grund af omgivelserne eller skyldes det biologiske årsager?
Bogen viser hvordan angst hos børn og unge kan give sig udtryk og hvad man kan gøre for at hjælpe, som forældre, lærere, pædagoger og sundhedspersonale – men bogen er også skrevet til de unge selv.
Bange, mere bange, angst giver mange eksempler på mulige årsager og mulige løsninger. Når man som forældre har indset, at ens barn lider af angst, må man forstå dels at barnet ikke kan gøre for det og dels at man som forældre ikke skal skamme sig. Man skal ikke tro man har gjort noget forkert. Det er desuden med angst som med så meget andet, man kan blive ramt af, man behøver ikke at kæmpe mod det i ensomhed. Der er hjælp at få.
FRYDENLUND GRAFISK TLF.: 3393 2894 210 SIDER PRIS 248 KR. ISBN 87-7887-184-0
Snip, snap, snude
En praktisk bog om mundtlig fortælling
Af Hilde Eskild og Benedickte Hambro
Snip, snap, snude er en praktisk håndbog i hvordan man tilegner sig en fortælling, bearbejder og husker den – gør den til sin egen – og hvordan man fortæller den videre.
Bogen giver trin-for-trin vejledning i, hvordan man bliver god til at fortælle historier for børn og voksne – privat og i professionelle sammenhænge. Desuden indeholder bogen en introduktion til fortællerhåndværket og fortællingens rolle og inspiration til, hvordan man kan bruge fortællingen til hverdag og fest.
Når man skal undervise eller holde hyggestund med børn, skal man vide hvordan man går frem og fører den gode idé ud i livet. Derfor er bogen fuld af opgaver, hvor man kan øve sig i at blive en bedre fortæller.
BORGEN 188 SIDER PRIS 199 KR. ISBN 87-21-02283-6
Anden etnisk baggrund
– og omfattet af serviceloven § 67
Bogen henvender sig til medarbejdere i den sociale sektor, som arbejder med borgerne med anden etnisk baggrund med nedsat fysisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer. Bogen er et af flere produkter fra et projekt, som havde til formål at belyse i hvilket omfang bestemmelserne i serviceloven blev opfyldt. Der har i projektet især været fokus på:
- Fysisk handicappede
- Sindslidende
- Socialt udstødte
- Udviklingshæmmede Der er tale om en relativ lille gruppe borgere, der både har en anden kulturel baggrund end dansk, og samtidig har en eller anden form for funktionsnedsættelse. Da problemerne er komplekse, er det vigtigt at håndtere dem hensigtsmæssigt. Socialministeriet og Integrationsministeriet har finansieret projektet, der har været varetaget i et samarbejde mellem UFC handicap og Videnscenter for Socialpsykiatri.
UFC HANDICAP BOGEN KAN REKVIRERES I UFC TLF. 5767 4646 ELLER DOWNLOADES PÅ www.ufch.dk(link er ikke længere aktivt, red.)
At tale med børn
Samtalen som redskab i børnesager
Af Haldor Øvreeide
»Vi bør i højere grad tale med børnene selv, når der skal træffes beslutninger om deres fremtid og velfærd«. Det er Haldor Øvreeides store ønske at inspirere til flere samtaler med børn, der har det svært. Men hvordan gør vi det på bedst mulige måde og med hensynstagen til de roller, vi befinder os i?
Med mange eksempler fra praksis anviser bogen retningslinier for, hvordan man i forskellige professionelle roller udvikler kontakten og dialogen med barnet.
Bogen henvender sig til alle, der arbejder med børn inden for det sociale, det familieretlige og det strafferetlige område samt til studerende på de pågældende uddannelser.
Denne 2. udgave er gennemarbejdet med primær vægt på at øge sammenhængen mellem den beskrevne teori og de praktiske anvisninger.
HANS REITZELS FORLAG 216 sider Pris 260kr. ISBN87-412-2381-0