Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Tidligere anbragte unge og uddannelse
Af Inge M. Bryderup, Marlene Q. Trentel
Tidligere anbragte unge og uddannelse handler om unge, der har været anbragt uden for hjemmet, om deres skolegang og uddannelsesforløb. Bogen belyser de unges forløb i uddannelsessystemet og undersøger, hvilke faktorer der har betydning for, at tidligere anbragte unge fortsætter i uddannelsessystemet efter folkeskolen.
Dermed belyses nogle af de vigtigste forhold, der spiller ind på en central opgave for det danske uddannelses- og behandlersystem.
Bogen henvender sig til praktikere, studerende og forskere inden for det sociale og pædagogiske område samt alle med interesse for emnet.
Forlaget KLIM • 258 sider • Pris 299 kr. ISBN: 978-87-7129-037-0
Samarbejde - mellem mennesker i organisationen
Af Peter Holdt Christensen
Hvad kendetegner samarbejdets deltagere og kontekst, og hvordan påvirkes deltagere og kontekst således, at der skabes mulighed for at styrke samarbejdet?
Bogens fokus er samarbejdet mellem mennesker, og forfatteren analyserer bl.a. samarbejdet ud fra organisatoriske ressourcer såsom koordination og motivation. Endvidere ses på det netværksbaserede- og teamsamfund, hvor dynamiske arbejdsopgaver gør, at samarbejde er en forudsætning for at klare sig godt.
Bogen henvender sig til studerende og praktikere, der er interesseret i en forståelse af præmisserne for samarbejde og muligheder samt de udfordringer ved samarbejde med udgangspunkt i ledelses- og organisationsteori samt socialpsykologien.
Hans Reitzels Forlag • 222 sider • Pris 249 kr. ISBN: 978-87-4125-569-9
Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed
Af Bo Hejlskov Elvén, Hanne Veje, Henning Beier
I denne bog om udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed flyttes fokus fra de afgrænsende symptomer og diagnosekriterier i retning af mere hele billeder af mennesker med udviklingsforstyrrelser og de vanskeligheder, de lever med i hverdagen.
Et af bogens mål er at beskrive nogle grundlæggende principper, som kan guide det pædagogiske arbejde, som både fagpersoner og forældre udfører i forhold til børn, unge og voksne med udviklingsforstyrrelser.
Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed falder i tre dele:
Del 1: samfund og diagnoser
Del 2: Beskrivende symptomer
Del 3: Praksis i indsatser.
Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed er en neuropsykologisk og praktisk-pædagogisk vejledning til lærere, pædagoger, forældre, psykologer og andre, der har at gøre med børn og unge med udviklingsforstyrrelser.
Bogen er skrevet af en psykolog, en pædagogisk rådgiver samt en læge og psykiater. De tre perspektiver giver til sammen et bredt billede af et kompliceret felt.
Dansk Psykologisk Forlag • 276 sider • Pris 328 kr. ISBN: 978-87-7706-793-8
Pausebogen
Af Klaus Kornø Rasmussen
Vi har så travlt, at vi ikke længere har tid til at holde pauser. Pauserne er blevet til spild af tid både på arbejdet og i fritiden, og det er ikke længere nærliggende at falde i staver eller samtale spontant med sidemanden. Pauser er næsten blevet tabu, og det er ironisk nok kun rygerne, der i dag har tid til at holde ordentlige pauser.
Det er problematisk, for vi kan ikke præstere vores bedste uden at holde pauser. Pauser har nemlig stor betydning for vores trivsel, produktivitet og kreativitet, og når vi springer dem over, øger vi risikoen for stress.
Bogen argumenterer for pausens nødvendighed og opfordrer til minimum tre pauser i løbet af en arbejdsdag. Den indeholder desuden mange inspirerende fysiske, mentale og meditative øvelser, der er ledsaget af vejledende fotos, som gør det nemt og lige til at holde et lille hvil..
Bogen henvender sig til alle, der vil øge deres livskvalitet og sundhed ved at indføre effektfulde pauser i hverdagen.