Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Klassisk forår
Klassisk Forår er en stor musikalsk begivenhed, hvor professionelle musikere spill er for et publikum bestående af udviklingshæmmede, deres pårørende og ledsagere.
Der findes et udbud af forskellige musikfestivaler for udviklingshæmmede, flest med rytmisk musik. Men lørdag den 5. marts, når foråret banker på, er Strandparkcentret arrangør af et helt unikt tilbud, nemlig Klassisk Forår, der som navnet siger, er en klassisk musikoplevelse.
Igen i år præsenterer vi et flot program, og vi skal lytte til nogle af de bedste af de bedste, alle verdensstjerner på deres felt.
Dagen starter kl.14. Efter den første koncert med den danske guitarduo, Morten Skott og Søren Bødker Madsen, bliver der serveret kaffe og kage. Og således afveksler programmet dagen igennem, mellem koncerter og pauser.
Koncert nummer to er med den kendte klassiske duo Michala Petri og Lars Hannibal. Og efter en pause spiller Katrine Gislinge den tredje koncert. Hun er en af landets bedste pianister. Inden den fjerde og sidste koncert hvor Trio Mio vil underholde med sprudlende dansk og svensk folkemusik, er der et højdepunkt af mere kulinarisk arbejdstid, nemlig festmiddagen.
Stemningen er altid høj og begejstringen til at tage og føle på, når 3-retters menuen afsluttes med at desserten bliver båret ind med festligt fyrværkeri i.
Den livsglæde der kommer til udtryk blandt publikum både når isfontænerne lyser, og når der lyttes til musikken, kan bedst beskrives som spontan og umiddelbar. Og det er netop også et af formålene med at arrangere Klassisk Forår for udviklingshæmmede.
Ole Albert, som er musiklærer på Strandparkcentret, er ansvarlig for sammensætningen af det musikalske program, og han fortæller:
”De fleste mennesker prøver at forholde sig til den klassiske musik på et intellektuelt plan. Det gør udviklingshæmmede ikke. De lytter sig direkte ind i musikken og genkender de følelser, musikken udtrykker”.
Derfor kan man også undervejs i koncerterne opleve livsglæden komme til udtryk blandt publikum, når de lytter til musikken. Til Klassisk Forår er der plads til spontanitet, klapsalver og sågar en svingom på gulvet.
I år er niende gang, vi kan byde velkommen til dette flotte arrangement, som afholdes på Sankt Annæ Gymnasium, hvor der er en dejlig koncertsal. Og så er der gode adgangsforhold og pladsforhold til publikum i kørestole eller med gangbesvær, både i koncertsalen, ved de flot pyntede middagsborde og ikke mindst når det er tid til at ”træde af på naturens vegne”.
Arrangementet er brugerbetalt og støttet af fonde. Til alt det praktiske stiller mange frivilligt op, for sådan et stort arrangement kræver naturligvis en ekstra indsats fra en masse menneskers side. Sys Thomsen og Signe Schandorff
Morten og Lisbeth fortæll er om Kl assisk Forår:
Hvor mange gange har du været til Klassisk Forår?
Fem gange.
Hvad har du oplevet til Klassisk Forår?
Morten: Hyggeligt, man møder mange mennesker, får god mad og hører god musik.
Lisbeth: Hyggeligt, man møder mange mennesker, får god mad og hører god musik.
Kan du fortælle hvad du synes om musikken?
Morten: Fantastisk – smukt.
Lisbeth: Overvældende – godt valgt musik.
Kan du huske nogen af de forskellige koncerter?
Morten: Harpe, xylofon, Kim Sjögren, postorkesteret
Lisbeth: Kim Sjögren, postorkestret, musikere der gik ned til publikum
Er der noget af musikken du specielt godt kan lide?
Morten: Ikke umiddelbart.
Lisbeth: Det hele er godt.
Hvad synes du om maden?
Morten: Mad som alle kan li’, fyrværkeri i dessert.
Lisbeth: Der bliver gjort noget ud af det.
Skal du til Klassisk Forår i år?
Morten: Ja
Lisbeth: Ja
Deltager du i andre musikfestivaler?
Morten: Ja, f.eks. Dragør festival.
Lisbeth: Ja, f.eks. Dragør festival.