Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Ledernes verden
Vrede i LFS over lønanvisningen i København. LFS’ højeste myndighed Repræsentantskabsmødet vedtog i november en udtalelse om, at politikerne og forvaltninger i Københavns Kommune udviser en alt for ringe personalepolitik ved at fralægge sig ansvaret. LFS kræver derfor, at arbejdsgivere og politkere tager deres ansvar alvorligt og sikrer tryghed for alle ansatte i kommunen – og ikke mindst for de ledere, der som følge af lønsystemets kollaps ikke har reel mulighed for at styre de decentrale budgetter. Problemerne omfatter hundredvis af lokale arbejdspladser med LFS-medlemmer.
Nye strukturer på ledelsesområdet. LFS skal fortsat arbejde for, at eventuelle omstruktureringer på det pædagogiske område skal understøtte det pædagogiske arbejdes særlige karakter og opgave. Det blev besluttet på Repræsentantskabsmødet i LFS, som er foreningens højeste myndighed. Samtidig blev det slået fast, at det fortsat vil være en vigtig opgave at arbejde for en professionsbaseret ledelse på det pædagogiske område, og at lederne derfor bør være pædagogisk uddannede.
Lederne henvender sig i stort omfang til deres fagforening. En intern undersøgelse i LFS kortlægger, at lederne henvender sig til valgte og ansatte i LFS med mange forskellige slags spørgsmål. F.eks. registreredes over en fire ugers periode i alt 195 lederhenvendelser i fagforeningen. Det svarer til et gennemsnit på 14 om dagen. 83 af henvendelserne vedrørte ledernes egen løn og ansættelse, mens 89 henvendelser handlede om medarbejdernes løn og ansættelse. Øvrige henvendelser var vedrørende mere institutionsorienterede forhold. Registreringen, der var opdelt på hhv områderne i LFS og forvaltningstilhørsforhold, vil blive offentliggjort på hjemmesiden.
Selvstyre giver tilfredshed. Lederne i daginstitutioner i kommuner med høj grad af selvstyre er de mest tilfredse, viser en undersøgelse foretaget af Syddansk Universitetscenter i 2004. 74 repræsentativt udvalgte kommuner har deltaget i undersøgelsen.
Det offentlige som model for ledelse. En ny bog »Ledelse med vilje. Offentlig ledelse i nyt perspektiv« udkommet på Børsens Forlag belyser, hvordan ledere bliver til, og hvordan uddannelse og udvikling foregår. Den anvender fremtrædende ledelsesteorier, analyserer konkrete handlinger og værdier og fortolker samspillet mellem ledelse og forandring. Berlingske Karrieres anmelder skriver om »nerve, åbenhed og konkrethed« i bogen. Bogens målgruppe er primært de institutionsledere og mellemledere, som står i krydsfeltet mellem den politiske topledelsesstyring og en medarbejdergruppe, hvis syn på arbejdslivet typisk stammer fra deres professionsuddannelse.
Invitation til lederne i LFS. Torsdag den 6. januar holdes et temamøde med titlen »Samtaler er mange ting!« Om lederens samtaler med medarbejdere – og hvordan kan lederne bruge LFS. Mødet afholdes i Valby Medborgerhus kl 9-13. Invitation sendes direkte til lederne i LFS.